Sara og Claus bygger K2 Individual Arkitec

K2 Individual Arkitec

Sara og Claus byggeprojekt

Hvordan gik det til at Sara og Claus valgte K2 Huset og hvad kan de anbefale andre vedrørende deres byggeprojekt.

Vi søgte et byggefirma, som kunne hjælpe os med at gøre vores forestillinger konkrete. Et firma, hvor vi umiddelbart følte os forståede, og hvor vores kontakt hos firmaet kunne tænke med i forlængelse af vores egne forestillinger. Derudover var vi optagede af den håndværksmæssige udførelse i de udstillingshuse, vi kiggede på.

Sara og Claus valgte hustypen K2 Individual Arkitec fordi…

Vi ville meget gerne have et hus med enkle linjer og et stramt udtryk; både ude og inde. Og som så mange andre ville vi gerne undgå spildplads og uudnyttede m2.

Vi havde en forestilling om, at det skulle være muligt at se gennem huset. At huset skulle gennemlyses fra indgangsdøren i vest til vinduespartiet mod øst. Og at det meste af huset skulle være et samlet rum. At muren mellem aktivitetsrum og køkken ikke er ført til loft giver netop huset et indtryk af en enhed.

Vi er meget glade for vores åbne aktivitetsrum, som ligger overfor de 2 børneværelser. Det bliver brugt flittigt af hele familien, vi undgår alt for meget legetøj i ”voksen-sofaen”, og det giver et dejligt lysindfald ind i huset. Det er konstrueret, så det er muligt at opføre en væg, så det kan blive et lukket rum, hvis der bliver brug for det.

Eftersom huset er indrettet meget ”åbent”, og at der er små børn i huset, er det afgørende for akustikken, at vi har troldtekt lofter. De er med til at give et rigtig behageligt indeklima.

Hvorfor bygge med K2 Huset?

Vi havde talt med flere byggefirmaer, men da vi mødtes med Dennis Christensen fra K2 Huset mødte vi en anderledes ærlighed. Vi sad måske nok overfor en sælger dér i udstillingshuset, men han var netop interesseret i at afdække vores forestillinger og hjælpe os med at finde ud af om K2 kunne forløse vores forestillinger på en god måde. Vi fandt hurtigt ud af, at der var en grundlæggende gensidig tillid og fælles nysgerrighed for at få vores byggeprojekt til at lykkes.

Vi ville gerne selv være med til at tegne huset og havde allerede inden samarbejdet gik i gang, et forslag til en plantegning. Vi blev mødt med stor imødekommenhed og en nysgerrighed for at forstå vores ønsker, og der blev givet plads til, at vi som amatører i husbyggeri fik lov til at tænke med.

Vi var naturligvis også interesserede i, at finde et firma, hvor det håndværksmæssige levede op til vores forventninger, og det vi så i udstillingshusene matchede vores ønsker meget godt. Slutresultatet er vi også godt tilfreds med.

Undervejs i byggeprocessen var håndværkerne meget imødekommende, når vi nysgerrigt kom forbi for at følge med. De inviterede til, at vi skulle være åbne omkring, hvis noget så forkert ud, skulle laves om, eller vi bare gerne ville have en forklaring på deres arbejde.

I øvrigt var byggepladsen utrolig ryddelig under hele byggeriet, hvilket gav en dejlig overskuelighed ift. at følge med i arbejdet. Huset ligger i et nybyggerområde, og naboerne har i øvrigt åbent kommenteret på, at Hvidtjørnen 86 var den mest ryddelige byggeplads på vejen.

Har du spørgsmål til familien?

Vi har været så heldige at Sara og Claus har indvilliget at hjælpe andre, der står foran et fremtidigt byggeprojekt, således i forhåbentligt kan drage fordel af deres erfaringer.

Kontakt familien på: huulgaard@gmail.com